Fett kul!

Här kommer det lite bilder från Pedros 18-fest igår!:
















Tack så mycket för en underbar kväll!

What just happened?

Kom ganska precis hem från en tur på stan. I slutet av dagen så gick jag och min klass på någon slags dans/teater föreställning. Det var Fernando som hade fått en inbjudan eller något, fast han var inte med själv. Jag måste säga att det var något av det sjukaste, men även roligaste jag har sett!
Det började lite sådär. Vi gick in i ett rum på folkets hus där det stod stolar uppställda i en fyrkant. Vid dörren och tog emot oss stod det två över entusiastiska personer, en kille och en tjej. De hade rosa kortärmade skjortor och korta gröna shorts uppdragna till midjad. I alla fall så när det väl började så börajde de helt enkelt att gå. Sedan gjorde de då och då något spåntant idianhopp. Sen hände det en massa konstiga grejer. De dansde ytterst konstiga danser, delade ut tårta och kaffe till publiken, delade ut inramade bilder på diverse olika motiv (så som delfiner, pingviner och John Lenon), gick runt med ett påslakan över sig och lade sig på vissa i publiken och drog omotiverat ner byxorna när de låg på golvet och låg stilla ett tag och visade sina rumpor. Men något som var väääldigt oväntat var när de gick mot varandra och just när de såg ut att de skulle kyssa varandra började de att sjunga Bad Romance. I varandras munnar!!
Aja, sjukt var det i alla fall. Nu ska jag börja fixa mig till ikväll!
Tveksamt att de skulle ha vunnit den där!

Le scaphandre et le papillon

Som jag nämde i mitt förra inlägg så såg jag "Le scaphandre et le papillon". Jag måste säga att den var fantasktiskt bra! Hade verkligen inte så höga förhoppningar om den, men den var mycket bättre än vad jag trodde. Så har du inte sett den så rekomenderar jag verkligen att du tar och gör det. Att höra någon rabbla alfabetet har alldrig varit så spännande!



Att den är verklighets baserad gör det ju inte sämre!

En fjäril flög in i restaurangen för att sedan fasta i glaskupan

Efter ett trevligt besök på Sub Way är jag nu återigen hemma. Jag känner att jag är helt tids- och dagvill. Det änns varken som att det är tisdag eller att klockan redan är 23:00. Snarare kolckan 20:00 på måndag, men men. Nu så tänkte jag krypa ner under täcket och titta så länge jag orkar på "Fjärilen i glaskupan", eller som det så fint heter på Franska "Le scaphandre et le papillon".




Påminnelse

Fick nyss en liten påminnelse på min mobil, som jag för övrigt inte har något minne av att jag skrev. Det var en påminnelse om att det finns en viss person som fyller år idag, om jag nu skulle råkat glömma det.
Så nu skriver jag här, GRATTIS PÅ 18-ÅRS DAGEN!!:


Ett litet lustigt sammanträffande
som jag nyss upptäckte i en bok jag läser.

Med solen i ögonen

Sitter just nu på våran baksida i solljuset, och det är riktigt varmt! Lyssnar på lite musik och hållet i en bok i den ena handen. Ganska härligt! Jag borde kanske sitte mitt uppe i läxböckerna just nu, men det kändes väääldigt jobbigt. Så det får bli lite senare. Nu, om ni ursäktar, så ska jag återgå till Jane Austens vackra ord.


Proppmätt

Nu är man sådär härligt proppmätt efter all denna påskmat. Till att avsluta kvällens middag fick jag äran att göra efterrätten. Med lite lätt insperation från Mäster Kocken så fick det bli Crème brûlée med hallonmousse. Tyckte att det lät som en spännande kombination. Det passade väldigt bra tillsammans, om jag får säga det själv. Så Glad Påsk till er alla!




Tyvärr

Tyvärr så vann vi inte. Men jag känner mig ändå nöjd med våran film. Det var en väldigt rolig upplevelse. Men dock även väldig jobbig. Jag tror jag skulle somna ganska fort om jag la mig just nu. Men jag tänker försöka hålla mig vaken något längre. Här kommer i alla fall några bilder från gårdagen.







24 timmar senare...

Efter 24 timmar med mycket jobb och alldeles för lite sömn är filmen äntligen överlämnad till juryn (vi hade ju faktiskt 5 minuter tills tidsgränsen, så det var lugnt!). Nu är det bara att vänta på att vi ska få reda på resultatet klockan 5. Så snart är det dags att bege sig ner till stan igen! Tänkte ladda upp lite fler bilder sen, men jag böjar med en liten gruppbild.


Igår såg jag film, idag filmar jag!

Igår så kom Anton hem till mig. Vi såg lite film och hade det trevlig. Han blev livrädd och skrek högt flera gånger, vilken var småroligt tycker jag. Men dock inte han.
Nu är det i alla fall snart dags att börja cykla ner på stan. Filmtävling idag! Så det blit väldigt spännande.


Ungefär såhär såg han ut igår. Helt livrädd och förstörd!


Nu bli det filmtävling!

Utvecklingen går framåt, men vi går ändå bakåt

Jag tror inte att jag är den enda som börjat foto analogt. (Här försökte jag komma på någon snitsig övergång, men lyckades inte). Jag tog mig äntligen för att cykla och köpa film till den här lilla kameran. Jag fick den av, om jag inte minns helt fel, av min mormors systers man. Jag vet inte extakt hur gammal den är, men skulle tro att den är från någon gång kring slutet av 50-talet. Synd bara att filmen till den var ganska dyr och att framkalla den ännu dyrare. Men, men, bilderna blir förhoppningsvis bra!




PS. Köp inte soda streams apelsin smak! Jag trodde det skulle smaka fanta, men det gjorde den verkligen inte. Vilken besvikelse...

Någon gång måste ju vara den första...

Så till slut har även jag smakat den här beryktade glassen. Det var faktiskt första gången idag jag åt en Ben & Jerrys. Tänkte att det kunde vara dags för det. Det var halv gott ( och med "halv" menar jag såklar väääääldigt!!!).


A key to open, a key to close



The set of the day is a day at the set

Efter en slitsam inspelningsdag så sitter jag just nu och samlar mina krafter. Själva inspelningen gick ändå ganska bra tycker jag, inga större ödesmissar i alla fall. Får bara hoppas att det färdiga resultatet duger!


Oui, Monsieur!

Har just avslutat dagens franskalektion. Jag har just börjat plugga Franska hemma, gjorde klart första lektionen igår, så kan inte säga så mycket än. Men i sinom tid så kanske det går bättre! Kan även berätta att jag hittade en hundrig idag när jag vaknade. Eller hittade och hittade, den låg på diskbänken med en liten lapp bredvid där det stod "Tack  för den goda kakan!/Fikakomiten", så det var ju trevligt!


Slänger snart ut datorn

Jag tror att jag snart kommer att  få ett vredesutbrott på min dator. Det är sååååå seeeeg! Den är ändå inte så gammal, men kanske en aning överfull.  Håller i alla fall på att få en nervsammanbrott på grund av denna seghet. Allting går väääääldigt låååångsamt. Tar ungefär en minut att byta flik. Blir snart galen!



Penna och papper sviker en aldrig.

Writing with ink



Bakar till en hel armé

... Nästan i alla fall. Fick den ärade uppgiften att baka till något slags föreldramöte. Så det fick bli mint-kladdkaka.



Tomhet

Ibland finns det inget förutom tomhet.

Det här är inte sant

Alltihop är bara en dröm.
En mardröm, som jag när som helst kommer att vakna ur.

Pride and Prejudice

Har fått nått litet infall att jag skulle läsa lite klassiska böcker. Så nu blev de så att Jane Austen råkade står på tur. Pride and Prejudice, för att vara exakt. Har bara hunnit börja, men av de lilla jag har läst så gillar jag den.






Ha de bra!

Even the smallest of gestures can be meaningful

Jag kan inte påstå att dagen har varit så jätte händlserik. Förmiddagen ängnade jag åt en filminspelning, det gick inte så jätte bra. Väldigt rörigt. Fick även igen japanskaprovet (eller "testet") idag, det gick faktiskt bättre än väntat. Kanske inte MVG, men jag är ändå nöjd. Nu ska jag ängna mig åt någon trevlig film och en väldigt lockande muffin.



Ha de bra!

Känner mig ganska...


Life


2 av någonting

Världen är kall och grå
En ensam man sakta vägen framåt går
En annan kvinnas fotspår följer han
Han saknar syfte, han saknar mål
Vägen har han länge gått,
men alldrig bestående sällskap fått
Kvinnan som en gång gick bredvid,
syns nu alldrig till
Känslan som hon en gång gav,
har även den gett sig av
Mannen ensam vägen går
Envist fortsätter han fram
Hon som en gångs stod bredvid syns nu alldrig till
Men mannen fortsätter att gå
Förlotrat är hoppet som en gång lyst upp hans väg
Men mannen fortätter att gå
Det finns inget som är värt att nå
Men mannen fortsätter envist att gå
Nu har mannen slutat vägen gå
Men de tomma fotspåren än syns till
Två spår som skillda vägar går
Nu har mannen slutat vägen gå
Visst är världen är kall och grå



Ute faller snön
Stugan på kullen står
Hon där inne värme från spisen får,
han där ute förjävligt av kylan mår
Ensamheten plågar de båda,
likt pisksnärtar mot naken hud
Själva de båda är,
de lever i en missär
Hoppet om en annan syns inte längre till
Själva går de runt i sin ensamhet,
plågade av något de inte vet
En värmande hand plötsligt sträks ut,
ett ljud som från ett glädjetjut
Värmen värmer de båda
Känslan växer
Den forsar fram likt en vårflod
Värmen växer av allt den förmår
detta trots att de ute i kylan står

Kväll hos Anton

Igår blev det en trevlig kväll hos Anton. De blev lite film, prat och andra tramserier. Lyckades även ta några bilder!





Ha de bra!

Ibland är det härligt med hund

Ibland är de helt underbara, som idag. Jag satt och åt lunch och då börjar min hund spy vid mina fötter. Verkligen mysigt! Speciellt när den där fräna spylukten börjar komma och hela rummet fylls av denna ljuvliga arom. Så nu måste man springa ut varje timma och låta han göra sina behov. Just nu är det riktigt härligt med hund!



Ha de bra!

I'm trying my best

Sitter i soffan och väntar på att tiden ska komma då jag ska börja bege mig till skolan för utvecklingssamtal. Blir väl måttligt roligt. Nu så måste jag fylla i den roliga trivselenkäten.

Ha de bra!

RSS 2.0