Coldplay i sommar!

Wohoo!!! Har nu bokat biljetter till festivalen "Where the action is". I sommar drar jag och Pedro till Göteborg för att se den. B.la. så kommer Coldplay dit! Kommer bli väldigt kul! Jag lovade mig själv i sommras att nästa gång de skulle komma och spela i Sverige skulle jag se dem, och nu ska jag det!




Taggar!!

Ha de bra!

Silence, nothing but silence








Wish you were here with me.

See with your own eyes



And feel with your own heart.

Den vackraste stunden i livet var den när du kom...



Det blod som jag trodde var stilla det fick du att rinna.

Ha de bra!

Secret equation



Ha de bra!

Referat prov

Sitter här på skolan och taggar inför det roliga 3 timmars referat provet! Vi får se hur det går med att se slutet på pjäsen, kommer förmodligen inte att hinns. Idag fick jag se American history x för första gången på filmlektionen. Känns lite fel att inte ha sett den, men nu har jag.

Ny klippt är jag nu också.

Ha de bra!

Chokladmousse

Fick en liten trevlig överaskning av min lillebror. Han hade ställt sig och gjort chokladmousse till oss. Väldigt gott! Tack.



Ha de bra!

3 bilder





Macbeth var riktigt bra. Alla är så duktiga! Det är bara synd att jag var tvungen att smita iväg en timme in i andra akten. Så jag missade slutet. Är jag snabb imorn på svenska provet kanske jag hinner smyga in och se klart den.

Ha de bra!

Macbeth

Har nyss haft bad. Så nu är jag en riktig fena på livräddning. Nu är det dags för att se teatertreornas slutproduktion, Macbeth. Jag tror och hoppas att det kommer vara riktigt bra. Sen blir det att ge sig av och klippa sig. Spännande.




Ha de bra!

Brev från riksdagen

Eller riksdagsförvaltingen om man ska vara petig. Det är inte alla dagar de skickar brev till en. Tyvärr är inehållet bara en massa tråkig information som jag beställt.



Idag så fick jag även igen mitt japanska prov. Är så förbannad på mig själv just nu. Jag var ett halv poäng från att få vg! 100 var max, vg 75 och jag hade 74,5. Jävligt surt. Men vad ska man göra? Nu är dert snart dags att ge sig ut på jakt efter något att äta.

Ha de bra!

Grammofonkusk

Vad kan detta vackra ord betyda? Grammofonkusk. Det är ett misslyckat försök att försvenska ett utländskt ord. Vilket? DJ såklart! Fler fina exempel är t.ex. svängljus. Detta är något som vi ser nästan varje dag. Nämligen blinkers på bilar. Sen har vi sladdpost också. Om man tänker lite kommer man på det. Om man inte skickar post via berv utan den går igenom en sladd så är det såklar ett mail (trådlöst var ännu inte påkommet när man föreslog ordet).

Sitter och funderar om det börjar bli dags snart att packa upp den sista flyttkartogen. Det var ju ända snart ett halvår sen vi flyttade.


Så fint!

Ha de bra!

Du levande

Efter att ha sett den här filmen så kan jag säga att jag faktiskt var rätt mållös. Jag visste inte riktigt vad jag skulle säga. Handlingen går inte att beskriva, mäst för att det nästan inte finns någon. Filmen var en riktig blanding mellan svart humor och drama. På vissa ställen skrattade jag så mycket att jag nästan började gråta och på andra ställen började jag nästan gråta för det var så tragiskt. Om jag skulle försöka att beskriva filmen så skulle jag säga att den är ganska bisarr och absurd. Men hela filmen ställer hela tiden samma fråga i varje scen. Den ifrågasätter människans egoism och våran sociala kompetens. Faktiskt så är det en riktigt bra film. En av de bästa Svenska.




















Ha de bra!

Söndags Lunch

Detta blev min lilla lunch denna snöiga söndag:




Nu ska jag återgå till den extremt roliga samhällskunskapen.

Ha de bra!

Psalm 21

"Du sätter dem som i en brinnande ugn när du visar dig. Herren förtär dem i sin vrede, elden slukar dem." - Psalm 21

Såg just klart denna svenska lilla skräckis. Ett steg i rätt rikning måste jag säga vad det gäller svensk skräckfilm. Visst finns det en del skavanker, men jag tycker ändå att filmen har en viss potensial. Det är roligt att få se en lite annolund skräckis som kommer från Sverige. Man skulle kunna säga att den går i samma anda som de asiatiska skräckfilmerna. En rätt sak som jag tycker är rätt intresant är att de vågar ifrågasätta religon. Det är inte alla filmer som gör det. Även om det inte är en fullpoängare så tycker jag att man borde se den. Snyggt fotoad och bra musik. Det är dialogen som har sina brister och lite överspel här ock var.









Ha de bra!

A red rose






Ha de bra!

Hjärtskärande

Vam hade kunnat tro att Kalle Anka kunde vara så hjärtskärande?







Ha de bra!

Powerfull feeling



Queen

Har just kommit hem från A night at the opera. Det är en queen-cover konser med Johan Boding som sångare. Väldigt häftigt och mäktigt faktiskt! Han hade en fantastisk röst, väldigt likt Freddie Mercury han själv. Tyvär hade jag ingen kamera med mig så jag lånade ett par bilder från samma konsert fast från någon annan stans i världen.




Såklart är det hela mycket bättre live, men här får ni några klipp ändå.






Ha de bra!

Nytt Piano

Änligen så fungerar internet igen! Har varit borta hela morgonen och förmiddagen. Man märker hur mycket man använder internet. Rätt sjukt faktiskt. Men då får man hitta på andra roliga saker som att läsa böcker och spela piano. På tal om piano så tänkte jag visa mitt nya piano som jag fick för några dagar sedan.





Ha de bra!

Öppet hus

Idag så var det öppet hus på skolan. Ganska kul faktiskt. Lite smått förrvirande och kaotiskt, men ändå kul. Här kommer lite bilder:





















Ha de bra!

Hem och tillbaka igen

Hej,
Jag hinner inte göra något graciöst inlägg just nu. Kom just hem från skolan men måste redan fara tillbaka igen. Så nu måste jag springa om jag ska hinna med bussen.
Ha de bra!

Breakfast

Enligt kostcirkelns alla hörn:

Nästan i alla fall...

Nu böjar det snart vara dags att fara till skolan. Längtar redan till den härliga Samhällskunsapen.

Ha de bra!

Invirad och ihoprullad



Nästan 30 minus

Visst är det så härligt när man vaknar upp på morgonen och så är det nästan 30 minus. Då längtar man verkligen när man ska ut och fara till skolan.


Ha de bra!

Hemma 23:45

Så här efter en trevlig alla hjärtans dag så kom man hem för första gången på dagen 23:45. När man kommer hem så ser man att mamma har varit så snäll och ställt fram detta på diskbänken, då blev jag lite extra glad!

Nu är det nog dags att gå och lägga sig. Taggar inte Japanskaprov imorn som jag knappt har pluggat till. Men, men, det är morgondagens bekymmer.

Ha de bra!

Kärlekens dag





Love to love...

Ha de bra!

Skoldagar tröttar ut...

Död....



Undra...

Ha de bra!

Du är värd att dö för...

Sitter och lyssnar på gammal musik. Eller själva musiken är inte så gammal, men det var ett tag sen jag brukade lyssna på den. Försiktigt sneglar jag på de uppslagna läxböckerna. Känner mig inte så sugen på att arbeta. Men vi får väll se hur det går med det...



Ha de bra!

When I'm feeling sad I simply remember my favorite things...







...And then I don't feel so bad

Melodifestivalen

Varje år sammlas familjer, vänner, släkt osv. osv. för att se denna storslagna folkfest. Under 6 veckor pågår denna show med miljontals tittare. En gång i veckan, varje lördag, i 6 veckor. Även om man tycker om det eller ej så är melodifestivalen en av årets största tv händelser.

Men för att melodifestivalen verkligen ska bli en riktig melodifestival så krävs det några speciella ingridienser:
Först den årliga rapp/ hip hop artisten. Det går sällan bra för den här typen av artister. Men nu så har ju Swingfly lyckats ta sig in i final. Kanske beror det på kvaliten av de andra artisten i just den omgånegen. Eller så är rappen på väg in i melodifestivalen. Hoppas verkligen inte det.
Sedan har vi den som inte kan sjunga, men ändå får vara med. Det är alltid någon/några som verkligen inte kan sjunga. Jag vet inte riktigt vad de gör där, men av någon anledning så kom de med i tävling. Oftast är det dåliga och oseriösa nummer med en kass låt.
Skrällen. Det kanske inte är så ologiska att det kommer skrällar. Men jag skriver upp det ändå. Alltid är det några låtar som man verkligen inte tror, eller vill, ska gå vidare med gör det ändå.
Det här är ett urval av det som finns i den lilla tillställningen melodifestivalen.


Förra årets vinnare Anna Bergendahl

Jag skulle inte kalla mig själv en melodifestivalenfreak, men jag ogillar inte programmet. Har jag inget vättigare för mig så hammnar jag framför tv-soffan klockan 20:00 en lördag och lyssnar på halvtaktiga låtar. Det är lite svensk kultur att se på melodifestivalen. Det hör till. Men det är ytterst sällan jag faktiaskt njuter av att lyssna på låtarna som är med. De är oftast sega eller allmänt dåliga och tråkiga. Man blir faktiskt glad när, och om, det kommer en bra låt.

Älska det eller hata det, men melodifestivalen är STORT. Jag personligen kan ibland finna mig att tänka på varför jag engentligen ser på det. Som jag har sagt förut så är det sällan det kommer en låt som jag tycker om. Det kanske har att göra med att jag har sett på så länge jag har minns. Det har liksom blivit något utav en vana att se på det. Eller så är det för att sitta och lida igenom 31 halv dåliga låtar för att finna den där som sticker ut lite extra. På ett bra sett. Men även om jag inte tycker att det är det bästa programmet som finns så kan jag inte låta bli att kolla och le ett litet svagt leende för mig själv.


Abba - en riktig schlagerlegend.





Nanne Grönvall - En liten personlig favorit

Ha de bra!

Mix

Igår:

Fransk drama film

+

Hollywood komedi

Idag:

Mer franskt, en drama/romantik

+

Melodifestivalen 2011

Man måste ju variera sig litegrann.





Ha de bra!

Ny design

Tyckte att det vore lite roligt att göra om designen lite. Så jag har suttit hela morgonen och försökt att fixa till min lilla blogg. Efter en del arbete, lite frustration och några svåra beslut så blev det så här.


Min nya header

Ha de bra!

A Walk at Night Time

Ha de bra!

Lektion utan lärare

Ännu en gång är Fernando borta från lektionen. Det börjar bli mer standard än undantag att han är borta från lektionerna. Just nu så har Thim tagit på sig den ärofyllda rollen som lärare.

Missing....Again..

Ha de bra!

A sad face makes no one happy

Efter en stärkande måltid på Mias med Pedro så var det dags att bege sig hemmåt. Det har varit en ganska slitsam dag, inte fysiskt utan mer psykiskt. Vi hade vårt första genomdrag på ettornas projekt. Man kan väll lugn säga att jag var aningen nervös. Jag fick mer eller mindre ett nervsammanbrott innan. Men det var ändå inte så farligt och det gick bättre än förväntan. Nu börjar det snart vara dags att gå och sussa, måste upp extra tidigt imorn.



Ha de bra!

Music



Tisdags kväll=Musik, läxor, semla och ett halvuppätet äpple

Övningskör

Var ute och övningskörde lite tidigare idag. Vi kan väll säga att det gick sådär. Jag har typ inte kört någonting, men pappa tyckte att det var dags att testa kör runt på Teg litegrann. Det blev en ganska spännande upplevelse. Jag var nära på att köra in i en ultrabuss, två som gick över ett övergångställ och nästan påkörd av en bil bakifrån när jag bromsade för häftigt. Sen så skulle jag testa köra i några rondeller. Ingen höjdare kan jag säga. Fick motorstopp 2 gånger i samma rondell! Plus så stod det typ 10 bilar bakom och var lite lätt irritrade på mig. Jag fick motorstopp i nästa rondell som kom också, så jag har lite att öva på.


Bildspel - "When you're wrong"

Här kommer det lilla bildspelet som jag satt och pysslade på med igår. Jag kan väll säga att jag tycker att vissa bilder blev bättre än andra. Tillslut så fick själva bildspelet namnet "When you're wrong".

Ha de bra!

Stackarn



Stackars Pontus, nu har han fått Bitte, vår Svenska lärare, efter sig. Det där skrev hon medas han var borta på hans plats. Nu ska jag i alla fall öva lite piano innan det är dags för lektion.

Ha de bra!

Time's moving too fast

Jag har ändå haft en rätt trevlig och mysig helg. Inte mycket att klaga på! Bara att allting alltid ska gå så himla fort. Det var ju nyss fredag! Nu så sitter jag och försöker att få ihop mitt lilla bildspel. Jag vet inte, men det känns som om det förra blev bättre. Men vi får väll se, ska gå igenom alla bilder nu.


1 av 210 andra bilder.

Ha de bra!

I huvudet på John Malkovich

Såg just klar I huvudet på John Malkovich. Jag måste faktiskt säga att det var rätt så bra. Den var sådär härligt annorlunda som jag älskar hos filmer. Den var både rolig och hade viss drama. Det blev en härlig blandning av kärlek, hat, humor, allvar, verklighet och surrealism. Gillar du lite orginella och lätt bisarra filmen rekomenderar jag den här!




Ha de bra!

Outside, where there's nothing but me

Kom just in från en liten prommenad i snövädret. Riktigt härligt faktiskt. Jag orkade inte vara ute så länge, men det var ändå riktigt skönt att få komma ut en stund och sammla tankarna.


Foto: Ida Haglund

Ha de bra!

Tidsresa

Ska nu göra ett litet expriment. Jag ska nämligen göra det otänkbara och resa 2 minuter tillbaka i tiden och publicera ett inlägg!



Ha de bra!

Det funkade, wohoo!!

Lyckade resa tillbaka i tiden!

Who?

Det är lite konstigt faktiskt. När jag gick ner för att kolla vem som hade varit här så var han/hon redan borta. Nu har min familj kommit hem och det var ingen av dem. Så vem denna mysitiska person som varit i mitt hus var, är och kommer alltid att förbli ett mysterium....


Who was it?

Ha de bra!

Someone's here

Låg i sängen så skönt och funderade på om man skulle ta och stiga upp snart. Resten av min familj åkte just iväg på en innebandymatch. Men då hör jag att någon går in. Det kan inte vara någon i familjen, för de hade väldigt brotom. Jag är inte säker men jag tror att den här personen sitter och läser tidningen. Lite läskigt, jag tror att jag måste gå ner och se efter snart.

Typ jag just nu.

Ha de bra!

Eternity



Ha de bra!

Vad vore jag utan dina andetag?

Jag vet att du sover
känner värmen från din hud
bara lukten gör mej svag
men jag vågar inte väcka dej nu

Jag kan inte ens gå
utan din luft i mina lungor
jag kan inte ens stå
när du inte ser på
Vad vore jag utan dina andetag?


I want back!



















Ha de bra!

Keep away from fire

Beställt från asos.com:











Ha de bra!

Följ min blogg med bloglovin

Glädje!

Idag när jag kom hem från skolan så låg det en trevlig överraskning i brevlådan. DHL har varit här och lämmnat mina saker som jag beställde för några dagar sedan. Jag beställde från Storbrittanien i onsdags så jag hade alldrig trott att det skulle komma förens i slutet på nästa vecka. Men så kom det idag. Sjukt snabb leverans! Det är ett under hur de fick ner packetet i brevlådan, men nu är det här i alla fall. Visar sakerna sen.



Ha de bra!

Fernando, lost in space?

Sitter och väntar på att filmlektionen ska börja, vilken den förmodligen aldrig kommer att göra. Men vi får väll se, kanske överraskar Fernando och kommer ihåg att fixa en vikarie.
Where are you Fernando?

Ha de bra!

Dishes and homework

Instängd i mitt rum med massa disk och läxor. Inte kul!



Ha de bra!

Legend of the gardians

Äntligen har jag tagit mig för att se Legend of the gardians, eller som den så otroligt "fint" heter på svenska, Legenden om ugglornas rike. Häftigt eller hur?
Men jag tycker i alla fall att filmen var jätte bra! Visst har man sätt storyn förut, det är det som är filmen enda svaga punkt. Men allt annat var perfekt. Otroligt vackert animerat! Helt sjukt! Musiken passar väldigt bra och är riktigt välgjord. Jag vet inte hur många gånger jag fick rysningar under filmen. Jag tappade räkningen när det blev tvåsiffrigt. Har du inte sätt den än, så gör det!





Ha de bra!

Snöstorm






Ha de bra!

Summer, where are you?!

Längtar till sommaren då man slipper all...



och...



Istället så är den fylld med...




och såklart många...



Och lite.... ja, bilder får tala för sig sälv...



Sommer som är fylld med bra...



Såsom...



och...



Summer, where are you?





Ha de bra!

f(0)>g(0)>h(0), för vilka x gäller f(x)< h(x)?

Inte fan vet jag!! Blää.. Ibland är det "ganska" drygt med matte B. Undra hur det kommer att gå med matte C.. Det blir väldigt spännande. Men nu tror jag att det är dags att lägga sig så att man orkar upp imorn. Ska drömma om hur man grafiskt och exakt löser linjära fuktioner. God natt!



Ha de bra!

Årets första semla!

Så äntligen har jag haft semelpremiär. Sjukt gott! Jag har en kännsla av att det kan bli ett x antal fler semlor innan året är slut.



Ha de bra!

RSS 2.0