2010

Så nu är 2010 över om ca: 6,5 timmar. Det känns lite vemodigt som valigt. Det känns som nu när det är över stoppar man in allt i en låda och gömme undan i en garderob. Sen ett par år senare kan man ta ut lådan och titta på alla fina minnen man har haft från året. Nu är det dags att säga adjö till 2010. Stoppa undan alla minnen för att spara till senare. Det tycker jag på något sätt känns lite sorgligt. 2010 tror jag nog har varit mitt mäst händelserika år i mitt liv. Det har varit fyllt av både bra och dåliga minnnen. Roliga, glada, trevliga, mysiga, värmande och mäktiga. Men såklart även tråkiga, sorgsna och ensamma minnen. Men det känns ändå som att slutprodukten av 2010 är lyckad. Om jag skulle se tillbaka på mitt liv i slutet på 2009 så skulle jag utan att blinka välja 2010. Så nu är allt man kan göra att tacka och bocka 2010 för ett undebart år och vinka adjö. Sedan får man hälsa 2011 välkommen och hoppas på ett ännu bättre år. Men det känns som att det kommer att bli det. Jag hoppas att alla har haft ett underbart år och att allas 2011 blir magiskt. Gott Nytt År allihopa och njut nu. Njut av den sista dagen av 2010!




Magiskt ögonblick i mitt liv. Första lyckade korthuset!









Ha de bra och Gott Nytt År!

Igår

Igår så var jag först ett tag hos min farmor. Jag fick så mycket mat så jag fortfarande är mätt. Sen så kom Pedro till mig ett tag och vi spelade bland annat lite Mario, haha. Så jag hade en rätt så trevlig dag. Nu så ska jag snart fara till Lovisas fest för hon fyller år idag! Grattis!











Ha de bra!

Kul med ljus









Ha de bra!

*tomt*

Allt jag kan göra är att hoppas att jag har fel...

När allting svartnar...






En massa trevligheter

Idag så har jag varit hos Pedro en stund. Sedan drog vi till stan och vi käkade och han köpte en riktigt snygg väska. Sedan så gick vi till Waynes ett litet tag och träffade lite trevligt folk. Sedan så blev de bio, Easy A. Den var rätt trevlig faktiskt. Inge oscar vinnare kanske, men ändå rätt bra. Jag kom nyss hem så jag sitter bara och chillar.





Ha de bra!

Ny kamera!

Jag ska alldrig börja kolla på nya prylar. För alltid när jag har fastat för något jag vill ha så måste jag bara köpa det. Nu så skulle jag "bara för skojs skull" titta på en litet systemkamera. Men det slutade med att jag köpte en ändå. Men jag har länge velat ha en så det kanske inte är mitt mest onödiga köp. I alla fall här är den:



Här är bara några bilder som jag snabbt testade ta:







Ha de bra!

Kent - Finns det ett bättre band?

Nej, inte för mig i alla fall!

För er som inte redan visste så är Kent mitt absoluta favoritband. Så jag tänkte att jag kunde skriva ett litet hyllningsinlägg i deras ära.

Det var för ca: 1,5 år sedan, såvida mitt minne inte har svikit mig. Jag satt med några kompisar i våran replokal. Då var de en som tyckte att vi skulle försöka få vår musik lite Kent-inspererad. Jag var tveksam till förslaget. Kent förknippade jag mest med medelålders män som satt och diggade med sin ölmage i en nersutten fotölj. Men så fel jag hade. I alla fall han tipsade mig om ett par av deras låtar som han tyckte var av deras bättre (Mannen i den vita hatten och Socker). Jag gick hem och letade upp låtarna. Jag hade hört lite av deras musik tidigare. Men jag hade alldrig riktigt uppslattat den. Men efter en lyssning på Mannen i den vita hatten så var jag fast. Jag gick in på cdon direkt och beställde deras box. Jag älskade den direkt.



Det gick ungefär ett halvår och jag kyssnade ganska flitit. Men jag började trötta lite grann (undra vad jag tänkte?). Så jag slutate mer eller mindre att lyssna på dom. Det är riktigt synd, för under den tid jag hade min lilla svacka så tog min farbror med mig till Gävle för att se dom live. Detta var på deras vårturné (just efter Röd hade kommit ut). Så jag uppskattade den inte lika mycket som jag skulle ha gjort idag. För nu så tycker jag röd är ett av deras bästa album, men då så var jag lite emot deras nya elektrniska musikinrikning.

Men för ungefär ett halvår sedan (just när skolan hade slutat) så fick jag för mig att jag skulle gå in på deras hemsida. Så såg jag att dom samma dag hade släppt nyheten att dom skulle ge ut ett nytt album (endast sju månader efter deras förra!). Så jag tänkte att de var ett tag sen jag lyssnade på dem så jag bokade skivan. Nu är inte den skivan (En plats i solen) deras bästa. Men det fick ändå mig att börja lyssna på dem igen och ge Röd en ärlig chans. Så efter de var jag fast igen. Och sen dess så har jag lyssnat på dem nästan dagligen. De har blivit nästan som en drog. En himelsk drog.



Jag gillar allt med dem. De har sin egna stil. Gör musik för att de vill, inte för att synas så mycket som möjligt. Deras musik har allt. Otroliga texter och varierad musik. Poppigare låtar, lugna fina akustiska låtar, smutsiga rock/punk låtar och som de har börjar med på senare tid, elektoniska låtar. Men trotts deras variation så har de alltid samma kännsla. De känns äkta på något sätt och inte tillgjorda. Och de har en ortolig förmåga att förmedla kännlor via musiken. De är helt underbara helt enkelt.


Kent i Piteå sommaren 2010

Även om du inte är något Kent-fan, så tycker jag att du kan ge dom en ärlig chans. Ta och lyssna igen Röd och Du & jag döden (två av mina absoluta favoritalbum med dom). Gärna flera gånger för de är en typisk Kent grej. För varje gång du lyssnar igenom ett album ju bättre blir de. Det tar oftast ett litet tag innan man verkligen börjar uppskatta deras album.





Ha de bra och lyssna på Kent!

Hårda paket ska de va!

Som utlovat ska jag visa lite av de paket som jag fick igår. Detta är de största packet som jag fick och som jag önskade mig mest kan man väll säga.


Först ut är Ingemar Bergman boxen. Riktigt snygg faktiskt.


Jag har 20 förhoppningsvis underbara filmer framför mig


Sedan har vi ett par nya lurar.


Otroligt bra ljud!




Presentkort fungerar ju alltid!

Det var väll de mesta. Men vi ska inte glömma den här lilla grejen som hänger i taket:






Jag fick den av mina föreldrar för några måndaer som en tidig julklapp/inflyttningspresent. Så jag känner mig nöjd med årets jul. Just de! Jag höll nästan på att glömma det viktigaste!




















Hur kan jag vara så glömsk?



















Är ni berädda?



















Jag köpte den faktiskt själv. Jag tänkte att nån gång så måste man ju unna sig själv något ochså, så det fick bli en tesil.

Ha de bra!

Det var den julen...

Så nu är jag hemma igen. Jag vet inte men av någon konstig andledning har jag alldrig fått den där riktiga julkänslan som jag alltid brukar ha. Varken innan eller idag. Visst har jag fått lite grann, men inte så mycket som jag brukar. Allting har gått så fort och helt plötsligt så var det julafton. Helt sjukt! Men, men, nu är den förbi och kanske någon gång i mitten på februari så fattar jag att julen faktiskt redan har varit.

Själva julfirandet har i alla fall varit trevligt för min del. Det blev ett litet mindre firande en vad det normalt brukar. Fast det var nog bara mysigare så. Men jag saknar ändå lite det där kaoset som alltid brukar bryta ut när man är i julklappsutdelningen. Alla är uppe i sitt och paket flänger och far samtidigt som man försöker se något i havet av presentpapper. Men jag ska inte klaga.
















Frustration! (Eller kanske förvirring?)





Fler bilder på vad som fanns i paketen kommer snart!

Nämen titta så passande, nu blev det just den 25:e också. Så nu är verkligen julen över... Aja vi får ta nya tag nästa år!

Ha de bra!


I'm off to see Donald Duck

Så nu är det dags. Om ett par minuter far jag och min familj till min kusin där min mormor och morfar redan väntar. Så här ser dagens/kvällens program ut:
14:00 Avfärd
14:15 Byte av paket hos min farbror
14:30 Samling hos min kusin
15:00 Kalle Anka och Glögg
16:00 Paus (Ev. Pausunderhållning)
17:38 Middag
18:37,5 Då får tillstånd att lämmna bordet
Ca: 19:41 och 26,849 sekunder JULKLAPPSÖPPNING!
20:45 Hemfärd

Detta är såklart på ett ungefär.

Hoppas att ni får en underbar jul! Vi ses!





Ha de bra!

Då var det dags igen...

Nu är det äntligen dags igen. Dagen alla längtar efter. Dagen man tänker på när det är alldelles varm och skönt. När det räcker med att ha på sig en t-shirt och inte 28 olika lager kläder för att klara av och hämta tidningen i brevlådan. Då man kan bada utomhus i det varma vattnet med sina nära och kära och samtidigt äta en mjukglass i den varma julivärmen. Då längtar ju alla til denna dag. Dagen då det är 23 minus grader kallt och man knappt kan andas ute. Visst är det underbart...

Nä, nu ska vi inte vara sånna. Jag älskar julen. Jag tycker att det är så mysigt. Visst kan det vara en aning kallt ibland, men, men. Det är på julen man sammlas med sin släkt, nära och kära och kanske vänner. Då man visar varandra ens kärlek till alla i form av gåvor och pressenter. Man får träffa personer man kanske bara får träffa vid sådana hära tillfällen. Det är riktigt trevligt. Tänk att allt detta firas på grund av en mans födelse. Han som till en början såg ut som vem som hälst. En vanlig kille liksom. Men sen väste upp och blev en storartad och märkig man. Jag pratar förstås om han som har en sådan otrolig karisma, stålthet, talang i sig. Och idag är hanns födelsedag.. Idag fyller han 44 år. Jag pratar såklart om skpdespelaren Diedrich Bader. Idag är den dag vi alla ska hedra i hans ära.


He's our God!

Sen har jag också hört att julen skulle ha nått att göra med någon som kallar sig Jesus eller nått sånt. Men jag vet inte... För mig är julen om en person och det är Diedrich Bader. Vem gör inte det?

Så God Jul allihopa och kom ihåg att rikta en tanke åt honom, den enda, ikväll när ni öppnar era välinslagna paket!

Ha de bra!

SOOOVA

Nu tror jag att det har blivit dags att krypa till kojs för min del. Jag måste bara säga, fast det känns en aning skammligt, att jag nyss såg Inception för första gången i mitt liv. Sjukt bra film! Men detta var såklart innan mitt förra inlägg, jag skulle alldrig hinna se dom 147 minutrarna på så kort tid, om nu någon skulle tro det. Om inte jag var i ett drömmtillstånd när jag såg den så tiden var kortare i verkligheten än i mitt huvud...


Äckligt bra soundtrack också!

... Nä, nu ska jag sova. Men först så ska jag bara sammankoppla mig själv med mina föreldrar så att jag kan prata med deras undermedvetna och lista ut vad jag ska få i julklapp! MOHAHAHAHA!!!

Ha de bra!

Vad är detta??

Halloj!
Nu har jag, Pontus Holmgren, fått för mig att skapa en blogg (!). Jag trodde alldrig att jag skulle göra det.. Men nu sitter jag här med en.... Jahapp. Då är det väll bara att börja skriva antar jag. Såå... Vad ska man hitta på...*Tänker*.....*Tänker mer*....

























Hm... Tja... Jag skulle kunna berätta att jag har en filmblogg också: pontusfilmblogg.blogg.se. Så egentligen är det här inte min första blogg. Men, men... Nämen titta nu har det gått och blivit julafton medans jag har suttit här och tänkt!

GOD JUL ALLIHOPA!!!

Jamen jag tycker ändå att jag lyckades få ihop litegrann. Man får vara glad för det! Får se om jag får ihop nått mer att skriva ikväll. Så välkommna allihopa till min nya blogg! Och God Jul!

Ha de bra!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0