Anslut laddaren

Min mobil börjar få slut på batteri, liksom jag. Det är nog bäst att försöka ladda upp krafterna igen med lite sömn.



Ha de bra!

Trust and faith

Have faith in trust and trust the faith.

Blood, blood and blood

Det blev tillslut att jag såg Julie Taymors Titus med Anthony Hopkins i en av huvudrollerna. Filmen är grundad på Shakespeare's grymma pjäs. Jag hade hört innan jag såg att handlingen skulle vara brutal och jag måste säga att det var den verkligen. En hel del barbariska mord och andra onda dåd med andra ord. Men jag måste ändå säga att filmen var fantastisk. Surrealistisk, annorlunda och unik, som det ska vara. Det finns kanske ett par saker som jag inte helt älskade i den, men det är ändå en helt fantstisk film.









Ha de bra!

Lev för minnen

Den har dagen har gått väldigt fort. Det beror nog mest på den otroligt sköna sovmorgonen vi hade imorse. Den var väldigt behövlig. Får se vad jag ska hitta på nu, kanske ska mysa med någon film.



Ha de bra!

Happiness is a difficult thing to catch

Sitter på skolan och väntar på min pianolektion som börjar klockan sex. Just nu är det helt tomt här, inte en själ så långt ögat kan nå. Lite halv tråktigt. Någon som också är tråktigt är att jag just åkte ur Last man standing! Var helt oförberädd. Stod och pratade vid skåpen och helt plötsligt hade jag en kudde i nacken. Inte kul! Men nu ska jag försöka att pluga lite.

Veckans pianoläxa

Ha de bra!

En trevlig helg (förutom läxor)

Igår blev det en trevlig kväl hemma oss Pedro med lite folk, har tyvärr inga bilder. Men när jag kom hem så blev det dags att sätta sig med läxor som man skjutit upp alldeles förlänge. Till en svenska uppgift fick jag äran att se den mysiga filmen Human Centipede. Jag måste erkänna att det var en av de äkligaste filmer jag har sett (dock även en av de sämsta). En helt sjuk film!



Ha de bra!

Äntligen!

Glädje och lycka! Äntligen så har det släppts ett release date för Sagan om ringen trilogin Extended cut på Blu ray! Den 28 Juni är det dags, i alla fall i USA. Den maffiga boxen är på hela 15 skivor! Där har de lyckas trycka in 26 timmar extramaterial utöver de dryga 10 timmarna som trilogin i sig är. Bio versionerna släpptes i sommras på Blu Ray, men kvaliten var ett skämt. Så hoppas att de har satsat mer på den här versionen! När den släpps här i Europa är ännu inte klart, men om de inte dyker upp ett datum snart så blir det nog att imorterna den från Staterna. Var bara tvungen att dela med mig av min lycka!






Ha de bra!

To spoon or not to spoon

Lyckades äntligen eleminera mitt offer idag! Det blev en väldigt dramatisk strid i E-hust, hade halva dansklassen mot mig (dansare som f.ö är väldigt snabba har jag märkt). Men tillslut så lyckades jag fästa en klädnypa på hennes kläder med lite list. Får tacka Tove för hennes hjälp! Är väldigt förvånad att jag fortfarande lever, men kommer förmodligen åka ut typ imorgon. Så man får vara glad så länge det varar. Matteprovet kändes i alla fall helt okej, godkänd blir jag nog.



Ha de bra!

Vad gör man inte för matematiken?

Efter än ganska onödig busstur är jag nu hemma. Jag kom på när jag kom hem efter skolan att jag hade glömt matteboken på skolan. Eftersom min pappa har bilen och är bortrest så hade jag inte mycket annat val än att sätta mig på en buss tillbaka till skolan. Så det blev en liten 2 timmars utflykt jag gärna hade klarat mig utan. Man nu kan jag i alla fall ägna resten av kvällen med matte, kan inte bli bättre!



Ha de bättre än vad jag har just nu!

Bio hemma nu från jag är

Är nu hemma efter att sett Big Mommas på bio med Pedro. Jag hade inte precis skyhöga förväntningar om man säger så. Men det var ändå en helt okej komedi. Ingen oscar kanske, men ändå bättre än vad jag hade förväntat mig.



Ha de bra!

Vinyl & matte

Efter en liten prommenad runt nydalasjön är jag nu hemma. Matteboken är uppslagen och jag försöker att räkna nått stackars tal. Prov på torsdag, det kan bli spännande. Men stämmningen blir i alla fall lite muntrare när Kent snurrar runt på skivspelaren i bakgrunden.



Ha de bra!

Det sägs att en bild säger mer än 1000 ord...

Men ord kan betyda mer än vad en bild någonsin gör.


Mer Hamlet

Jag var bara tvungen att se en filmadaption på Hamlet. Så det fick bli Kenneth Ranagh's version från 1996. All dialog är oröd från Shakespeares orginalpjäs. Måste säga att den var riktigt bra. Så om du har 4 timmar över någon gång kan jag rekomendera att se den.







Ha de bra!

Hamlet, check

Har fått ett litet teater infall just nu känner jag. Tyckte att det kunde vara roligt att läsa lite Shakespeare, så Hamlet var först på tur. Läste just ut de sista sidorna och måste säga att den var riktigt bra. Kan rekomendera att läsa den om man inte redan gjort det. Näst på tur i min lilla Shakespeare bokhög blir nog Macbeth.




Ha de bra!

Now it's over

Nu är projektet över. Det känns både skönt och lite vemodigt. Att slippa alla dessa långa dagar och nervösa stunder är rätt skönt. Men det har varit så himla kul alltihopa. Det kommer att vara väldigt tråkigkt att återgå till de ordinarie lektionerna med matte prov och gud vet vad. Här kommer det i alla fall lite fler bilder.




















Ha de bra!

747

Såg nyss när jag kom hem att jag hade fått ett litet paket med posten. Den innehöll kents singel 747 på vinyl. Jag har inte hunnit spelat den än, men det kommer nog tid för det.
Ha de bra!

I väntan på Romeo & Julia

Sitter och väntar på att dagens första förestälning ska börja klockan 13:00. Här kommer några bilder från pjäsen, fler kommer!
Ha de bra!

Nöje under sportlovet

Jag kunde inte riktigt släppa all den här teatern, så under sprtolovet så har jag roat mig med att skriva en liten pjäs. Det gick faktiskt mycket lättare än väntat. Jag lyckades skriva ut den idag på skolan så nu är det dags att börja med korekturläsningen.




Hur mycket andväning jag kommer att ha för den vet jag inte, men det var i alla fal kul att testa skriva en pjäs.

Ha de bra!

Melodifestivalen med Anton

Igår kom Anton hit och såg melodifestivalen. Det var väldigt trevligt. Tiden gick vädigt fort och helt plötsligt hade vi varit upp halva natten och pratat. Men festivalenvalen i sig sig var ingen total flopp. Det kanske var ganske väntat resultat och jag har inget emot det. Det kunde varit värre, men dock även mycket bättre.
All musik smittar ju av sig.


Antons fina tolkning av Loreen.


Här har vi vinnaren.

Ha de bra!

No one like you

Just so you know.

Long, long time ago...

Lyckades hitta några gammla fotoböcker som jag bläddrade i. Hittade några gammla bilder på mig och min familj. Här kommer några av dem:


Mamma, pappa, jag och lillebror Linus










Jag och kusinen























13 rätt!







Inga-Britt, jag tror det är min mormors storasyster

Ha de bra!

When two becomes one



Svartsjuka är ett gift, förgiftat av sitt eget gift

Ett gift som sliter söder hjärtat och river upp bröstet.
- Jago, Otello

Don't eat and drive

Kom just hem från en ganska lång övningskörstur. Det går bättre och bättre faktiskt! Men jag tror att jag fortfarande klassas som en trafikfara, men men. Nu återuppladdar jag med lite kladdkaka som jag bakade innan jag körde.


Kaske inte såg jätte gott ut på bilden, men det var det!

Ha de bra!

Otello

Efter en helkväll på operan så är man lite små sliten. Otello var i alla fall jätte bra! Det var förta gången jag såg en opera live, men defentivt inte den sista. Sitter fortfarande och är lite smått tagen av det hela. Toppbetyg helt enkelt. Eftersom kameror är förbjudna så får ni några pressbilder istället.










Ha de bra!

Opera

Det blev ganska nyligen bersämmt att ikväll ska jag gå och se lite opera. Otello närmare bestämmt. Men först ska jag äta middag på Norrlandoperans reaturang. Nu måste jag springa till bussen!



Ha de bra!

Nya paddan

Kanske lite sent att lägga ut nu, men om 3 dagar släpps iPad 2 i Usa och den 25:e i Sverige. Kul att vi inte behöver vänta XX antal månader den här gången. Den nya paddan är lättare, tunnare (1/3 av iPad 1 ovilken gör den tunnare än iPhone 4), snabbare och har utrustas med nya fuktioner som 2 st kameror och FaceTime. Tveksamt att jag kommer köpa någon, men kul vore det att ha en.
iPad 2 med dens "All new design".

Ha de bra

Fettisdag

När lillebror har invarderat mitt rum med kompisar så får man anpassa sig. Har just ätit den obliigatoriska semlan denna fettisdag och skriver lite manus.

Ha de bra!

Lördag i stugan














I Lördags var jag i stugan över dagen. Det var rätt trevligt. Resten av helgen och delar av den här måndagen har jag spenderat med Pedro. Trevligt!

Ha de bra!

Grattis Musse!

Idag så fyller lilla musse 5 år! Känns verkligen inte så, han beter sig fortfarande som han vore ett.

Ha de bra!

Hälsokost

Äntligen hemma efter en lång skoldag. Kom hem från skolan typ 19:00, var länge och tränade på teatern, genomdrag imorn. Nu så laddar jag upp igen med lite marabou och cola. Hälsokost helt enkelt!




Ha de bra!

Norrsken

Jag var ute på ängen bakom vårt hus och fick se ett jättefint norrsken.







Ha de bra!

RSS 2.0